Noord Hollandse Kaas, van de kaasboer die je kent!


Mijn kazen worden gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. De kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en ze gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.  Deze Noord Hollandse kazen worden gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten.

In speciale rijpingspakhuizen kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. De kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

In mijn kaasbus verkoop ik het bekende Noord Hollandse kaasmerk Stompetoren