Jaap's kaasrecepten:

Onderstaand de lekkerste recepten met kaas uit mijn kaasbus!


Luxe Croque Monsieur

Heerlijk als ontbijt of lunch!



Ingrediënten:
4 zongedroogde tomaten
2 eetlepels zachte roomboter
4 plakken extra belegen kaas
4 plakken gegrilde achterham
8 boterhammen
100 gram geraspte extra belegen kaas
Peper
4-6 el melk of 1 ei

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze:
Snijd de zongedroogde tomaten na het uitlekken grof en besmeer alle sneetjes brood met boter. Leg hierna op 4 boterhammen een plak Weydeland kaas en een plak ham. Leg de andere 4 boterhammen hierop, en besmeer deze aan de bovenkant met boter.
Meng de geraspte kaas met de melk en peper. Dit mengsel strijk je vervolgens als een dikke laag op de bovenkant van de boterhammen. Leg hierna de gesneden stukken tomaat op.
Zet de tosti’s in de oven voor ongeveer 10 minuten, totdat deze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.


Wentelteefjes Met Weydeland Kaas



Overheerlijke wentelteefjes met Weydeland kaas voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 sneden wit (casino)brood
2 plakken Belegen kaas
2 eieren
2 el (slag)room
mosterd, zout en peper
1/2 tl tijmblaadjes
2 el olijfolie
Materialen

Bereidingswijze:
Snijd de korstjes van het casino witte brood. Bestrijk deze heel dun met mosterd. Leg op 2 boterhammen een plak Belegen kaas en verdeel hier de tijmblaadjes en wat peper over. Leg de andere 2 sneden erop en druk de dubbele boterhammen stevig op elkaar. Snijd elke boterham diagonaal in 4 driehoeken. Klop vervolgens de eieren los met de (slag)room en wat zout en peper.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Haal de wentelteefjes eerst door het eimengsel en bak ze daarna op middelhoog vuur aan beide zijden goudgeel en krokant. Serveer de wentelteefjes warm uit en smullen maar!


Boerenkaassalade Bieslook

Boerenkaassalade met bieslook 

Heerlijke salade voor bij de lunch of op een toast. 

Ingrediënten: voor 4 personen
200 gram Boeren Belegen
10 sprietjes bieslook
30 gram walnoten
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels notenolie
Peper en zout
Boerenbrood
Zak à 150 gram veldsla

Bereidingswijze
Snij de 200 gram Boeren Belegen in blokjes. Knip de bieslooksprietjes fijn en hak de walnoten grof. Roer de notenolie en Griekse yoghurt in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Wanneer dit één geheel is voeg dan de kaas, walnoten en de helft van de bieslook er aan toe. Schep dit door elkaar zodat het mengsel verdeeld wordt. Leg de sneetjes boerenbrood op een bord, was de veldsla en deel deze over de broden. Verdeel de kaassalade eroverheen en strooi de rest van de bieslook erover. Eet smakelijk! 


Weydeland Kaas Pannenkoek

Maak uw pannenkoeken extra lekker met Weydeland kaas. Dit recept is voor 6 à 7 pannenkoeken. 

Ingrediënten:
·  250 gram Jong Belegen
·  200 gram ham of ontbijtspek
·  200 gram gezeefde bloem
·  3 eieren
·  5 dl volle melk
·  snufje zout
·  75 gram roomboter om in te bakken
·  stroop

Bereidingswijze:
Meng bloem, zout en eieren met een garde goed door elkaar. Meng al roerend de melk erdoor tot er een glad beslag ontstaat.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Als de boter begint te bruinen, leg dan de ham of ontbijtspek in de pan. Na ongeveer een minuut een soeplepel beslag eraan toevoegen en al draaiend met de pan over de bodem verdelen. 

Bak de pannenkoek op een middelhoog vuur tot de onderkant lichtbruin begint te worden en de bovenkant niet meer vloeibaar is. Keer de pannenkoek. Leg een aantal plakken kaas op de pannenkoeken en laat deze smelten terwijl  de andere kant ook lichtbruin en krokant bakt. 

Serveer direct of houd warm op een bord in de oven, terwijl u de andere pannenkoeken bakt. Een likje (Luikse)stroop erbij en smullen maar! 


Geitenkaas Omelet

Heerlijk als ontbijtje of als lunch. 

Ingrediёnten:
4 eieren
100 gram Belegen geitenkaas
6 cherrytomaatjes, gesneden in 4 stukjes
1 el fijn gesneden bieslook
1/2 gesneden rode ui in ringen
2 sneetjes brood
boter om mee te bakken
zout
peper

Bereidingswijze:
Snijd de cherrytomaten in 4 stukken, en de geiten kaas in stukjes. Meng hierna de ingrediënten door elkaar in een verhitte pan. Voeg daarna de eieren toe en bak de omelet rustig gaar op een gematigd vuur, totdat deze aan beide kanten gebruind is.

Verdeel de omelet in 2 stukken en serveer deze op de sneetjes brood. Het beste brood om deze omelet op te serveren is een grof volkoren brood.